HTML

BalatonChallenge

A Balaton Challenge projekt... Érdekességek egy izgalmas, nem mindennapi vállalkozásról a kezdetektől a megvalósulásig...

Friss topikok

  • zsolt_dani: Kedves Nagy Balázs! Köszönjük a bíztatást! Mindenképpen megpróbáljuk újra. Táplálékkiegészítőkkel... (2008.07.16. 09:54) Ne egymással szembe ússzunk!
  • zsolt_dani: Kedves Dén Krisztina! Köszönjük hozzászólását és hogy olvassa a blogunkat! Mányoki Attilának nem... (2008.07.14. 22:40) ... egy jó kép gyakran száz szóval is felér
  • Csabi: Halassy Olivér a 30-as évek szenzációs sportembere volt,fantasztikus fizikumu bár bal lába sipcson... (2008.07.10. 18:15) Első megmérettetés

Linkblog

... sose érezd úgy, hogy minden rendben, mert akkor beüt a "baj"

2008.07.02. 10:12 :: zsolt_dani

Edzünk keményen és készülünk már jó fél éve. Leúsztunk már több mint 8000 km-et. Úgy tűnik minden kezd összeállni a szervezésben is. Érezzük magunkban az erőt, az elszántságot. Várjuk, hogy beugorjunk és nekiinduljunk, bár tisztában vagyunk, hogy nehéz lesz, de ezért dolgoztunk. És ilyenkor elfelejtjük a korábban kapott jó tanácsot, "sose érezd úgy, hogy minden rendben, mert akkor jön a "baj"


Kedd reggel jön a hír, hogy Mányoki Attila mi úszásunk elé 24 órával bejelentette saját úszását és rekordkísérletét. Tehát a mi jó féléves munkánk a rekordkísérletre 5 nappal az indulás előtt kútba esni látszik. Milyen lehet az ember hangulata ilyenkor? Hááát... Mit is gondoljon ilyenkor az ember. Úgy van kitalálva, hogy Mányoki Attila célba ér szombaton, mi meg elindulunk a tervek szerin vasárnap. Hát ez így meglehetősen lehangoló. Csöngenek a telefonok. Mindenki hív mindenkit. Most akkor mi legyen? Furcsa az időzítés. Beharangozzuk az úszásunkat és a Balaton Challenge-et és rá pár nappal az utolsó pillanatokban jelentik be elénk a másik úszást. Az keserűség és a düh a két érzelem ami váltogatja egymást. Egymást győzködjük nagy bőszen.

Azonban hamarosan azt veszem észre, hogy már nincs is feszültség a szobában. Elillant a feszültség. Úgy gondoljuk, hogy az időpont megválasztása lehet véletlen is és nem a harag vezérel bennünket. Ha Mányoki át tudja úszni, akkor megérdemli a sikert. El is határozzuk, hogy a mi úszásunkat mindenki érdekében elhalasztjuk egy héttel. Ha egyszerre úszunk, összekeveredik a két esemény és még azt hihetik, hogy minden nap átússza valaki hosszában a Balatont. Akkor mi a pláne benne? Na persze ez csak vicc. Már mindenki a jövőről beszél. Már nem is a rekorddal foglalkozunk (főleg mert nem is tudni pontosan a rekordot). 

Így másnapra kiadunk egy sajtóközleményt amiben közöljük, hogy egy héttel később úszunk, és sok sikert kívánunk riválisunknak és a téma le is van zárva. Érdekes, jobban és erősebbnek érezzük magunkat mint korábban és ebből is megtanultunk valamit. Mindig felkészülten kell várni a felmerülő problémákat és ha jönnek kezelni őket. 

"Ami nem öl meg, az erősebbé tesz"

 

Tehát már tudjuk: 1. Kell egy jó cél   2. Kell a megvalósításhoz egy jó csapat   
3. A célunkat jól meg is kell fogalmazni, hogy a kommunikáció sikeres lehessen
4. Sose érezd úgy, hogy minden rendeben, mert akkor beüt a "baj"

www.balatonchallenge.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr90558754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása