HTML

BalatonChallenge

A Balaton Challenge projekt... Érdekességek egy izgalmas, nem mindennapi vállalkozásról a kezdetektől a megvalósulásig...

Friss topikok

  • zsolt_dani: Kedves Nagy Balázs! Köszönjük a bíztatást! Mindenképpen megpróbáljuk újra. Táplálékkiegészítőkkel... (2008.07.16. 09:54) Ne egymással szembe ússzunk!
  • zsolt_dani: Kedves Dén Krisztina! Köszönjük hozzászólását és hogy olvassa a blogunkat! Mányoki Attilának nem... (2008.07.14. 22:40) ... egy jó kép gyakran száz szóval is felér
  • Csabi: Halassy Olivér a 30-as évek szenzációs sportembere volt,fantasztikus fizikumu bár bal lába sipcson... (2008.07.10. 18:15) Első megmérettetés

Linkblog

Ne egymással szembe ússzunk!

2008.07.08. 23:38 :: zsolt_dani

Zsoltot és Danit hétfőn délelőtt felhívták az RTL Reggeli szerkesztői hogy meghívják őket a hosszanti Balaton-átúszással foglalkozó blokkba aminek apropója, hogy Mányoki Attila most úszta át, a fiúk meg tavaly, illetve 12-én indulnak neki újra. Természetesen igent mondtak a felkérésre. Délutánra befutott egy újabb hívás a szerkesztőktől, ahol sűrű elnézéskérések között visszavonták a meghívást, mivel Mányoki Attila nem volt hajlandó szerepelni a műsorban ha ők is ott vannak. Az indok az volt, hogy Rafai Zsolt és Bolvári Dániel 2007-es teljesítménye nem mérhető össze az ő teljesítményével. Értetlenül állunk a történtek előtt, mivel a kezdetektől fogva sportszerűség és a korrektség vezérelte cselekedeteinket. Amikor mindössze 5 nappal a tervezett indulásunk előtt bejelentette úszását ami 24 órával a Balaton Challenge elé időzített, mi azonnal egy héttel módosítottuk rajtunkat, hogy ne "üsse" egymást a két esemény. 

Mányoki Attila úszásának ideje 25 óra 32 perc. Zsolt és Dani 2007-es úszásának ideje 25 óra 34 perc volt. Tehát a köztük lévő időkülönbség 2 perc 77,5 km-en. Igaz, hogy a fiúk úszásánál egy éjszakai vihar és a másodfokú viharjelzés miatt egy időre fel kellett függesztenie az úszást, azonban ahogy lehetett folytatták, mert nem csak a rekord, hanem a kihívás érdekelte őket. Mányoki Attila 2007-es próbájára ez nem volt igaz. Most nagyobb szerencséje volt (bár több híradás szerint részben másodfokú viharjelzés alatt is úszott aminek szabályossága kérdéses), mert végig úszhatta a távot. Az egybeni átúszás valóban jelentősebb teljesítmény de Zsolt és Dani 2007-es úszását (amivel ismereteink szerint 2008 július 6-ig tartották a rekordot) leszólni szerintem méltatlan és sportemberhez nem illő magatartás. 

Mindezek ellenére gratulálunk és ezúton meghívjuk Attilát a 2009-es Balaton Challenge extrém hosszútávúszópróbára (amire kiemelkedő hazai és nemzetközi úszók kapnak meghívást), ezzel is mutatva, hogy úgy gondoljuk a sport és a Balaton érdeke is azt kívánja, hogy "ne egymással szembe ússzunk" .

Vanicsek Gábor

www.balatonchallenge.com

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr39559710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pishtike 2008.07.12. 13:11:42

Gusztustalan hozzáállás Mányoki részéről. Hajrá fiúk. Éljen a sportszerű magatartás!

olgi 2008.07.12. 16:53:44

Akkor hol is van a "közvetítés"? Még az indulásról sem találok egyetlen fényképet sem, nemhogy azóta felrakott volna valaki valamit!

zsolt_dani 2008.07.13. 00:25:14

Kedves fiúk!
A Mányoki Attilát nem kell azért bántani, mert kitűnő úszó és a teljesítménye is komoly. Egyszerűen nem esett jól nekünk a hozzáálás.

A úszással kapcsolatban elnézést kell kérnem, mert kicsi csapatunk egyszerűen nem tudta ezt is megoldani, mert annyi intézni valónk volt. Ezért elnézést. Legközelebbre majd felveszünk egy "szakebert" erre, persze ehez kellene egy kis pénz is:)

Köszönjük a hozzászólásaitokat!

Nagy Balázs 2008.07.15. 19:35:42

Sziasztok srácok!!!

Elképesztő ez az ötlet a balatonátúszásról!
Ezúton szeretném megkérdezni,hogy táplálékkiegészítőkben támogate valaki titeket???
Ha felvesszük a kapcsolatot tudok segíteni!!!
Próbáljátok meg mégegyszer!!!!
Email:peter.nagy78@freemail.hu
Üdv.:Nagy Balázs
TWINLAB INC

zsolt_dani 2008.07.16. 09:54:49

Kedves Nagy Balázs!

Köszönjük a bíztatást! Mindenképpen megpróbáljuk újra.
Táplálékkiegészítőkkel nem támogatott senki. Köszönjük a felajánlott segítséget! Hamarosan jelentkezünk is.

Üdvözlettel: Zsolt és Dani
süti beállítások módosítása